Hlavní obsah

V Miláně hoří dvacetipodlažní mrakodrap

Milán

V severoitalském Miláně hoří od nedělního pozdního odpoledne 20podlažní obytná budova. Evakuováno bylo 70 rodin, lidé opustili své domovy jen v tom, co měli na sobě. Provizorně jsou ubytovaní v hotelech, píše deník Corrriere della Sera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Miláně začala v neděli hořet dvacetipodlažní obytná budovaVideo: Reuters

 
Článek

„Hasičům se podařilo dostat všechny obyvatele do bezpečí. Tam, kde nikdo neodpovídal, rozbíjeli dveře jednotlivých bytů, aby se ujistili, že tam nikdo není,“ řekl starosta Milána Beppe Sala.

Současně je pochválil za nasazení. „Viděl jsem hasiče s popálenýma rukama. Dělají jako vždy maximum,“ uvedl. Na místě zasahuje přes pět desítek hasičů.

Zatím není jasné, proč začalo hořet. Čeká se na úplně uhašení a zajištění budovy, aby specialisté mohli určit příčinu ohně.

„Momentálně je těžké určit příčinu požáru. S největší pravděpodobností vznikl v horních patrech, ale není jasné, zda ve vnějším plášti, nebo uvnitř některého bytu,“ řekl Sala. Faktem je, že oheň zachvátil celou budovu včetně garáží v suterénu, kde jsou vyhořelé vozy.

Foto: Vigili Del Fuoco, Reuters

V Miláně vzplál 20podlažní mrakodrap.

Některá italská média s odvoláním na svědky píší, že požár vypukl zřejmě v 15. podlaží. Z budovy uteklo na 20 lidí, někteří se nadýchali kouře a museli je ošetřit zdravotníci. Dým byl vidět i několik kilometrů od místa požáru.

Deník Corriere della Sera napsal, že budova byla součástí novějšího urbanistického projektu. Byla vysoká přes 60 metrů a její tvar měl připomínat příď lodi. Fasáda byla pokrytá zateplovacím materiálem, skrze který se zřejmě oheň rychle rozšířil do ostatních pater. Není jasné, zda požár narušil statiku budovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám