Hlavní obsah

V luxusním klenotnictví v Paříži ukradli šperky za 80 miliónů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ
Aktualizováno

V pařížském klenotnictví Harry Winston byly ve čtvrtek uloupeny šperky až za 80 miliónů eur, tedy až přes dvě miliardy korun. Klenotnictví k večeru přepadli tři muži, kteří pod hrozbou zbraní přinutili zaměstnance, aby jim vydali všechny šperky, jež byly v obchodě vystaveny.

Foto: Alexander Natruskin , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle policie byli lupiči velmi dobře informovaní, protože znali jména některých přítomných zaměstnanců. Nejméně dva z nich byli podle policie oblečení v dámských šatech a hovořili cizí řečí. V obchodě bylo v inkriminované době deset až patnáct zaměstnanců. Nejprve si mysleli, že přišli klienti. Pak v jejich rukou spatřili zbraně. Nedaleko klenotnictví je policejní stanice.

Obchod je na Avenue Montaigne, kde jsou soustředěny nejluxusnější pařížské obchody a butiky. Vyloupeno bylo už loni. Tehdy si z něho lupiči za bílého dne odnesli šperky v hodnotě deseti miliónů eur. Už to bylo označováno za jeden z největších lupů posledních desetiletí ve Francii. Pojišťovna, s níž má Harry Winston smlouvu, tehdy vypsala za informaci vedoucí ke šperkům odměnu 390 000 eur (asi 9,7 miliónu korun), klenoty však nalezeny nebyly.

Poslední loupež je další ranou pro pařížské klenotníky. Před dvěma týdny si dvojice lidí, kteří se vydávali za turisty z Kataru, odnesla z klenotnictví Cartier, umístěného nedaleko Harryho Winstona, prsten za 635 000 eur (skoro 16 milionů korun) a na jeho místo položila kopii.

Klenotnictví Harry Winston, které má pobočky ve všech světových metropolích, patří mezi špičku v oboru. Nosí jméno svého vlastníka, který proslul hlavně pracemi s diamanty, s nimiž také obchoduje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám