Hlavní obsah

V Belgii najelo auto do karnevalového průvodu, šest mrtvých a přes 70 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do karnevalového průvodu v belgické obci Strépy-Bracquegnies poblíž města La Louvière najel ve vysoké rychlosti automobil. Na místě zahynulo šest lidí včetně dítěte a přes 70 lidí bylo zraněno, píše server deníku hln.be. Pozadí incidentu není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Automobil narazil do skupiny zhruba stovky lidí, kteří se připravovali na karnevalový průvod, kolem páté hodiny ráno. Starosta Jacques Gobert potvrdil první informace, že na místě zemřeli čtyři lidé, včetně dítěte.

Dalších 12 lidí je těžce zraněných a kolem 70 utrpělo lehčí poranění, vyplývá z nejnovějších informací radnice.

V autě měli být dva mladíci. Řidič byl zatčen. Podle očitých svědků auto vjelo do lidí vysokou rychlostí, aniž by brzdilo.

Policie tvrdí, že přesné okolnosti zatím nejsou známy, hovoří o „dramatické nehodě“. Některá média uvedla, že auto, které způsobilo kolizi, pronásledovala policie. To ale starosta popírá. „Zda ke srážce došlo záměrně, nebo ne, to bude muset zjistit vyšetřování,“ uvedl starosta.

„Byla nás skupina asi 150 lidí v dlouhé, rovné ulici,“ uvedl svědek a pokračoval: „Slyšeli jsme za sebou obrovský hluk a do skupiny lidí vjelo auto. Byla to scéna, o které jsem si nikdy nepředstavoval, že bych ji někdy zažil. Auto zrychlilo, a když jsme si uvědomili, že se něco děje, všichni byli na zemi. Lidé křičeli, bylo to hrozné.“

Karnevalový průvod měl vyrazit v neděli kolem 11. hodiny.

Na místo dorazilo osm sanitek. Byl vyhlášen krizový plán obce. Sportovní hala Saint-Julien slouží jako nouzový přístřešek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám