Hlavní obsah

U Milána spadlo letadlo na prázdnou budovu, osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán
Aktualizováno

U Milána na severu Itálie spadlo v neděli malé soukromé letadlo na neobydlenou budovu. Zemřelo všech osm lidí na palubě, uvedla agentura ANSA. Oběťmi jsou pilot, kopilot, pět dospělých cestujících a dítě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U stanice metra v Miláně se zřítilo letadlo, osm lidí nepřežilo Video: Reuters

 
Článek

Stroj, Pilatus PC-12, dopadl krátce po 13. hodině na neobydlenou jednopatrovou budovu v obci San Donato Milanese na jihovýchodě metropolitní oblasti Milána kousek od stanice metra San Donato, uvedla agentura Reuters. U budovy parkovala auta, která po pádu letounu začala hořet. K obloze stoupal hustý dým. Hasiči požár rychle uhasili.

Budova byla využívána jako kanceláře a podle některých zdrojů byla v rekonstrukci, v okamžiku nehody se v ní nikdo nenacházel. Přilehlé parkoviště sloužilo i autobusům.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Dům na předměstí Milána, do kterého narazilo letadlo.

Letadlo letělo z milánského letiště Linate do Olbie na Sardinii.

Stroj měl pilotovat rumunský miliardář 

Podle předběžných informací jsou všechny oběti cizinci a letadlo pilotoval Dan Petrescu, Rumun s německým občanstvím a jeden z nejúspěšnějších rumunských podnikatelů v oblasti nemovitostí. Osmašedesátiletý Petrescu je zároveň považován za jednoho z nejbohatších mužů v Rumunsku.

V letadle byla také jeho manželka, Rumunka s francouzským občanstvím, a jeho třicetiletý syn, který se narodil v Mnichově. Agentura ANSA ale upozornila, že zatím probíhá identifikace těl.

V Římě hořel historický most, příčina zatím není známá

Evropa

Podle svědků začal stroj hořet ještě před pádem. „Viděl jsem, jak letadlo ztratilo kontrolu právě ve chvíli, kdy se zřítilo, a jak jde k zemi. Bylo nízko a pak jsem viděl spoustu kouře a plameny. Ve vzduchu létaly kusy letounu,” vypověděl podle agentury ANSA 19letý Andrea.

Na místo nehody se vydal starosta Milána Giuseppe Sala, aby koordinoval záchranné operace.

Úřady zahájily vyšetřování události. Pilatus PC-12 je jednomotorové letadlo, které může být využíváno jak pro nákladní dopravu, tak pro přepravu cestujících. Je určeno maximálně pro devět pasažérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám