Hlavní obsah

Trenér karate měl od své svěřenkyně vyžadovat orální sex

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenská sportovkyně Martina (22) obvinila svého trenéra karate Dušana H. (46), že ji tři dny držel násilím v hotelu v Praze a o rok později ji přinutil k orálnímu sexu. Trenér připustil, že se svou svěřenkyní měl „nestandardní“ vztah, ale použití násilí důrazně popírá. O případu, který se stal v letech 2006 a 2007, informoval nyní deník Nový čas.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Martině bylo tehdy 16 až 17 let a trenéra, kterého nyní soudí, brala jako autoritu.

„Obžalovaný pod záminkou soustředění vylákal Martinu ven. Zavezl ji do hotelu v Praze, kde jí tři dny znemožňoval volný pohyb mimo pokoje,“ uvedl prokurátor. O rok později skončila Martina v bytě svého trenéra, kde ji taháním za vlasy donutil k orálnímu sexu. „Byl starší, jako můj otec. To, co se stalo, bylo pro mě opravdu velmi těžké. Ještě to stále nemám v sobě ani po šesti letech uzavřené,“ řekla Martina.

Dívka věří, že po ukončení soudního přelíčení bude moci na otřesný zážitek zapomenout. „K tomu člověku necítím nic. Pouze chci, aby si uvědomil, že udělal něco špatného a že už to nikdy nemůže udělat,“ uvedla Martina.

Trenér nepopírá, že byl se svou svěřenkyní v Praze. „Obžaloba je neopodstatněná. Vztah mezi obžalovaným a poškozenou nebyl standardní, ale skutek, který se stal v Praze, není trestným činem. Šlo o výlet dvou lidí, kteří se na něm dopředu domluvili. Druhý skutek se nikdy nestal, jedná se o lživé obvinění,“ uvedl obhájce Dušana H.

V případě prokázání viny hrozí trenérovi až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám