Hlavní obsah

Střelba v Berlíně: Z jedoucího auta pachatelé vypálili 27 střel

– Berlín

Dramatickou noc zažila o víkendu berlínská čtvrť Wedding. Z jedoucího auta tam pachatelé na ulici Müllerstrasse vypálili 27 střel, píše server deníku Bild. Tři lidé byli zraněni a jedna žena utrpěla šok, píše server týdeníku Focus. Pachatelé jsou na útěku.

Foto: Profimedia.cz

Prostřílené dveře a okno baru

Článek

Některé kulky prorazily okna restaurace a zranily tři osoby. Osmadvacetiletý muž utrpěl vážné zranění zad. V nemocnici se podrobil operaci, podle posledních zpráv jeho život není ohrožen. Další 33letý muž utrpěl zranění ruky, nemocnici opustil ještě v noci. Třetím zraněným byl 38letý muž. Ze střelby vyvázl, kulka ho „jen škrábla“. Ošetření v nemocnici odmítl.

Podle informací Focusu jsou za střelbou s velkou pravděpodobností neshody mezi berlínskými arabskými rodinnými klany. Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Foto: Profimedia.cz

Bar, který zasáhla divoká střelba z projíždějícího vozu.

Německá policie se poslední roky potýká s kriminalitou, za kterou stojí velké rodinné klany. V jejich režii je obchod s drogami, prostituce, ale také obchod s běženci.

Například několik členů arabského rodinného klanu Remmových bylo vloni na podzim zatčeno kvůli podezření z účasti na miliardové krádeži klenotů v drážďanské klenotnici Zelená klenba (Grünes Gewölbe).

V roce 2017 se klan podílel na krádeži stokilogramové zlaté mince Big Maple Leaf v hodnotě zhruba 3,75 milionu eur (téměř 97 milionů korun) z berlínského Bodeho muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám