Hlavní obsah

Stovky migrantů vyzbrojených fekáliemi pronikly přes plot v Maroku na území EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceuta

Stovkám migrantů se ve čtvrtek po úsvitu podařilo proniknout přes bariéru španělské enklávy Ceuta v Maroku na severu Afriky. Na místě zasahuje policie a došlo tam k potyčkám. S odvoláním na španělské úřady o tom informovala agentura AP. Údaje o počtu migrantů, kteří pronikli na území Evropské unie, se liší. Podle některých informací jde o 400 lidí, jiné zdroje referují až o 700 lidech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky migrantů pronikly na území EU přes španělskou CeutuVideo: Reuters

 
Článek

Španělský červený kříž, jehož pracovníci jsou na místě, uvedl, že registruje 592 migrantů. Při překonávání plotu s ostnatým drátem a při potyčkách s policií jich 132 utrpělo zranění, přičemž 11 lidí muselo být převezeno do nemocnice.

Zranění utrpěli také strážci zákona. Podle agentury AP bylo zraněno dvaadvacet policistů a čtyři z nich byli hospitalizováni. Migranti na policisty házeli fekálie a nehašené vápno, které dráždí a leptá kůži, informovala španělská agentura Europa Press s odvoláním na policejní zdroje a záchranáře.

Foto: Mapy.cz

Snahy migrantů proniknout přes šestimetrový plot s ostnatým drátem z Maroka do španělských enkláv Ceuta a Melilla jsou poměrně časté. Povětšinou jde o lidi ze zemí subsaharské Afriky, kteří žijí v zemi nelegálně a přišli tam s cílem dostat se do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám