Hlavní obsah

Stopy po ukradeném autě s 12 nebožtíky vedou do Polska

Právo, PM
Varšava

Do Polska vedou stopy po nákladním autě, které bylo v pondělí ukradeno v Německu i s 12 mrtvými těly připravenými na převoz z pohřebního ústavu v Hoppergartenu u Berlína do nedalekého krematoria. „Potvrdila to prokuratura ve Frankfurtu nad Odrou,“ informoval v pátek polský zpravodajský portál Onet.pl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nákladní auto naložené rakvemi ukradli zloději v pondělí v brzkých ranních hodinách z uzamčeného dvora pohřebního ústavu zároveň se dvěma osobními vozidly. „Jedno z nich našla policie ještě v pondělí v Poznani, ale auto s 12 těly ani druhé vozidlo se zatím nepodařilo najít,“ uvedl Onet.pl s odvoláním na policejní zdroje.

Polská i německá policie, které na případu úzce spolupracují, pátrají po automobilu s nebožtíky zatím neúspěšně. „Předpokládáme, že se nachází na území Polska, protože vícero zajištěných stop tomu nasvědčuje,“ uvedl Ulrich Scherding, mluvčí prokuratury ve Frankfurtu nad Odrou.

Nechte rodiny pohřbít své blízké, vyzývá biskup

„Vyzývám zloděje, kteří ukradli auto s dvanácti rakvemi, aby poskytli pozůstalým rodinám informaci, kde se nacházejí těla jejich blízkých,“ uvedl biskup Evangelické církve Berlína, Braniborska i Horní Lužice Markus Droge.

„Pozůstalí prožívají trauma, protože nemohou důstojně pochovat své nejbližší, umožněte jim to, prosím,“ požádal zloděje biskup v prohlášení, které zveřejnila polská média.

V příhraničních oblastech na východě Německa jsou krádeže aut skutečnou pohromou. Podle německých statistik od roku 2007 počet ukradených aut jen v Braniborsku vzrostl o 250 procent. Stále častěji mizí také nákladní vozy i drahé stavební a zemědělské stroje. Policie v Polsku i v Německu předpokládá, že zloději v Hoppegartenu ani netušili, že v jednom z aut, která se rozhodli ukrást, se nacházejí rakve s 12 těly připravenými na kremaci.

Reklama

Související témata:

Související články

V Německu ukradli auto s dvanácti mrtvolami

Zloději aut si v Německu vybrali vozidlo pro převoz mrtvých. Speciální přepravní službě jej ukradli i s 12 mrtvými v rakvích, kteří měli být převezeni na...

Výběr článků

Načítám