Hlavní obsah

Speciální jednotka si přišla pro exšéfa slovenské kriminálky. Nebyl doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Speciální jednotka slovenské policie v pátek v pět hodin ráno vnikla do bytu bývalého ředitele Národní kriminální agentury (NAKA) v Popradě. Ukázalo se však, že se hledaný Branislav Zurian momentálně zdržuje v zahraničí. Zurian minulý týden odstoupil z pozice šéfa NAKA.

Foto: Profimedia.cz

Branislav Zurian

Článek

Policie o případu oficiálně neinformovala, ale podle slovenských médií byl Zurian obviněný ze zneužití pravomocí veřejného činitele. „Vyšetřovatel se mnou nekomunikuje a nechce uvést důvod domovní prohlídky,“ uvedl exšéf NAKA. Zurian je podle vlastních slov připravený s vyšetřovatelem spolupracovat.

„Necítím se podezřelý z žádného trestného činu a určitě přijedu věci vysvětlit,“ řekl Zurian televizi Joj. Podle bývalého šéfa NAKA se na Slovensku začíná „křivit“ právo a tohle je výsledek.

Bývalý slovenský policejní prezident jde do vazby, na úplatcích měl vzít 13,5 milionu

Evropa

Kdy tohle šílenství skončí?

Exministryně vnitra Denisa Saková (Hlas-sociální demokracie) označila situaci na Slovensku za „dobu jakobínskou“, kde dochází k boji silových složek a vyřizování si účtů navzájem. „Všichni vidíme, možná až na hrstku zaslepenců s krví podlitýma očima, že možná prvotní ambice o očištění země se vymkla kontrole a stíháni jsou lidé, kteří si zaslouží za svoji celoživotní práci respekt a úctu celé země,“ uvedla Saková. „Kdy tohle šílenství skončí?“ klade si otázku exministryně vnitra.

Foto: TV Markíza

Poškozené dveře bytu Branislava Zuriana

Zurian byl blízkým spolupracovníkem bývalého policejního prezidenta Milana Lučanského, který byl loni v prosinci zadržen a podle oficiálních výsledků vyšetřovací komise spáchal ve vězení sebevraždu. Lučanský byl obviněn z přijímání úplatků a zneužití pravomocí veřejného činitele. Soud na něj uvalil vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám