Hlavní obsah

Slovenští záchranáři vtipkovali nad umírajícím cyklistou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskusi o profesionalitě záchranářů rozvířilo na Slovensku video, které zveřejnila paní Miloslava z města Martin, jejíž přítel Marián (60) měl nehodu při jízdě na kole a svým zraněním nakonec podlehl. Přivolaní záchranáři vtipkovali, když poskytovali cyklistovi první pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Marián měl na těle při jízdě na kole umístěnou kameru, která celou nehodu nasnímala. Kamera běžela i v průběhu zásahu záchranářů a zachytila jejich žoviální komunikaci. Paní Miloslava záznam z kamery zveřejnila na sociální síti a na svých stránkách ji pak zveřejnil server Nový čas.

Marián jel po cyklostezce, když mu náhle vjela do cesty mladá dívka. Chtěl se jí vyhnout a spadl. Utrpěl při tom těžká zranění hlavy, kterým nakonec podlehl.

Cyklistovi se na místě snažila pomoci maminka dívky, která poté přivolala záchranáře. Ti cyklistu ošetřili a naložili do sanitního vozu. Marián chrčel a na otázky záchranářů téměř nereagoval. Ti se domnívali, že je opilý, začali mezi sebou vtipkovat a padaly i sexuální narážky.

Anonymní web na Slovensku agresivně útočí na lékaře dělající potraty. Zveřejnil jména i fotky

Evropa

„Nemá u sebe žádné doklady. Při předběžné kontrole jsem nic nenahmatala, nic jsem necítila,“ říká záchranářka na záznamu. Její kolega jí se smíchem vyčítá, že slabě hmatá. „Typické ženy,“ dodal.

Když Marián zachrčel, záchranář se žoviálně ptal: „Co můj, co se děje? Zlobíte se na nás?“

Pobouřená veřejnost

Video řadu lidí pobouřilo. „Tohle je jaký přístup? Chovají se k němu jako k hadru. Takoví lidé nemají ve zdravotnictví co dělat. Ostuda!“ uvedla jedna z diskutujících na sociální síti.

„Upřímnou soustrast. Dost mě zaskočili záchranáři. Kromě alkoholu a toho, že zraněný pán se asi zlobí, je po pádu z kola nenapadla žádná diagnóza?“ klade si otázku další diskutující.

Mluvčí záchranářů Martin Balko deníku Nový čas řekl, že za chování záchranářů je zodpovědný poskytovatel neodkladné přednemocniční péče.

Nemocnice v Martinu potvrdila, že Marián byl ošetřený na úrazové ambulanci a poté hospitalizovaný na neurochirurgické klinice. Pak byl přemístěn na kliniku anesteziologie a intenzivní medicíny.

Slovenský školák chtěl zabít spolužáky a učitele sekyrou, dostal 11 měsíců nepodmíněně

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám