Hlavní obsah

Slovenští rodiče nechali doma šest malých dětí a zmizeli v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivan Vilček (Bratislava)

Šest dětí, mezi nimi i osmiměsíční dvojčata, nechali doma rodiče ze slovenského města Fiľakovo na jihu země a zmizeli v zahraničí. Jak Novinkám potvrdila banskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová, policie po rodičích vyhlásila pátrání a vyšetřovatel zahájil trestní řízení za zločin odložení dítěte. „Hrozí jim dva až šest let vězení,“ řekla mluvčí.

Foto: Policie SR

Nepořádek v bytě, kde rodiče nechali bez dozoru šest dětí

Článek

Rodiče Ján Silárdi (32) a Gyöngyi Horváthová (28) opustili své děti prvního června a odjeli do zahraničí. „O děti od té doby neprojevili žádný zájem,“ řekla Faltániová.

Foto: Policie SR

Ján Szilárdi

V rodinném domě zanechali čtyři dívky a dva chlapce ve věku od osmi měsíců do devíti let. Do pondělí se o děti starala sousedka a pak jejich babička. „Děti jsou postupně umísťovány do dětských domovů,“ dodala mluvčí.

Gyöngyi Horváthová

Server topky.sk napsal, že devítiletá Júlia se první noc starala o své sourozence: sedmiletou Danielu, šestiletého Justina, dvouletého Doriána a osmiměsíční dvojčata Michaelu a Gyöngyi. Neúnosnou situaci ohlásili policii sousedé. „Rodiče se zatím nepodařilo vypátrat,“ konstatovala policejní mluvčí.

Foto: Policie SR

Děti byly zanechány v neutěšených podmínkách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám