Hlavní obsah

Slovenští policisté zastřelili při automobilové honičce 17letého mladíka

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletého Tomáše zastřelili slovenští policisté v noci na neděli během pronásledování automobilu v okolí města Nová Baňa v Banskobystrickém kraji. Vůz řídil devatenáctiletý Michal bez řidičského oprávnění, který nezastavil dopravní hlídce. Tomáš seděl na místě spolujezdce.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Policisté chtěli krátce po půlnoci zastavit Seat Leon, ale řidič jim začal ujíždět. Nastala honička, během které policisté několikrát varovně vystřelili do vzduchu. Ani poté nepřestal mladík ujíždět. A tak strážci zákona opět vystřelili, tentokrát už na auto.

Ve voze byli čtyři mladí lidé, střela zasáhla Tomáše, který seděl vzadu. Řidič následně ve velké rychlosti havaroval nedaleko obce Hronský Beňadik. Policisté se snažili postřeleného mladíka oživovat a přivolali rychlou lékařskou pomoc. „Po příjezdu záchranářů na místo už mladík nejevil známky života,“ konstatoval mluvčí záchranářů Boris Chmel.

„Sedmnáctiletý Tomáš svým zraněním podlehl. Policii je velmi líto, že vyhasl mladý lidský život,“ řekla banskobystrická policejní mluvčí Petra Kováčiková. „K takovému tragickému následku nemuselo dojít, nebýt bezohledné jízdy nezodpovědného řidiče, kterému byl v tak mladém věku už třikrát uložen zákaz řízení,“ dodala.

Podle slovenských médií Tomáše vychovávala matka s babičkou a jel spolu s kamarády na chatu.

Reklama

Výběr článků

Načítám