Hlavní obsah

Slovenští horští záchranáři opět zachraňovali Čechy

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černá série českých turistů ve slovenských horách pokračuje. Po sobotní záchraně dvojice Čechů ve Vysokých Tatrách a nedělní smrti českého horolezce v Malé Fatře, pomáhali v pondělí horští záchranáři českým skialpinistům v Nízkých Tatrách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala internetová stránka Horské záchranné služby, skupina čtyř českých skialpinistů se rozhodla za špatného počasí a špatné viditelnosti lyžovat ve volném terénu. Po vystoupení z lanovky na Lukové, lyžovali ve žlebu na severní straně kotle Luková.

Po několika metrech se jeden z nich zranil. Jeho kolegové zavolali pomoc, ale nesprávně určili místo, kde se nachází. Chybu udělali už při vystupování z lanovky, když se špatně zorientovali.

Skupina horských záchranářů prošla Školský žleb, ale české skialpinisty nenašla. Znovu se proto s nimi spojili mobilním telefonem. Mezitím se už setmělo, pro mlhu byla nulová viditelnost, foukal silný vítr, déšť se střídal se sněžením.

Záchranáři navzdory těmto špatným podmínkám české skialpinisty našli, zraněného ošetřili na místě a transportovali ho do Domu horské služby. Zde ho odevzdali zdravotníkům, kteří ho převezli do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám