Hlavní obsah

Slovenský exprezident Kováč je na jednotce intenzivní péče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč minulý týden na nemocničním lůžku opakovaně zkolaboval, a proto byl přeložen na jednotku intenzivní péče v bratislavské nemocnici na Kramárech. Napsal to v úterý deník Plus jeden deň.

Foto: Peter Mayer, ČTK

Michal Kováč

Článek

Devětasedmdesátiletý Kováč předtím ležel v nemocnici svatého Michala, kam byl převezen 12. července, když se zhroutil v centru města. [celá zpráva]

Bývalý prezident, který stál v čele Slovenska v letech 1993-1998 a byl známý jako odpůrce tehdejší vlády Vladimíra Mečiara, trpí již delší dobu syndromy Parkinsonovy nemoci. Toto onemocnění se projevuje třesem prstů a později celých končetin či strnulostí svalů.

"Pan exprezident Kováč byl přeložen na jednotku intenzivní péče neurologické kliniky na Kramárech," citoval Plus jeden deň ředitele nemocnice svatého Michala Mariana Krížka. Kolapsy podle něho Kováče postihly v noci ze čtvrtka na pátek. Zdravotní stav bývalé hlavy státu nechtěl Križko blíže komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám