Hlavní obsah

Slovensko zrušilo koncesionářské poplatky pro seniory a chudé

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský parlament v úterý schválil zrušení koncesionářských poplatků pro seniory a příjemce dávek v hmotné nouzi od ledna 2020. Návrh předložili poslanci vládní Slovenské národní strany (SNS).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Tito lidé jsou v mnoha případech ohroženi rizikem chudoby, proto se domníváme, že placení koncesionářských poplatků je nevhodné vzhledem na možné negativní sociální důsledky,“ uvedli předkladatelé.

Poslanci rovněž upravili časový rozsah vysílání televizní reklamy. Cílem je kompenzovat výpadek příjmů veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) po zrušení koncesionářských příspěvku.

„Zachováváme v současnosti stanovený celkový časový rozsah vysílání reklamy ve všech televizních programových službách vysílatele ze zákona, ale umožníme mu pružnější přerozdělení mezi jednotlivé televizní programové služby,“ uvedl předkladatel zákona Karol Farkašovský (SNS).

Předseda slovenského parlamentu a vládní SNS Andrej Danko se nechal slyšet, že v budoucnu by chtěl zrušit koncesionářské poplatky jako takové. „Jedná se o osm milionů eur. Veřejnoprávní rozhlas a televizi by měl financovat stát,“ řekl Danko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám