Hlavní obsah

Slovák ulovil v Africe tygra a nechal si ho vycpat, hrozí mu až pět let vězení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ján K. ze slovenské obce Žihárec v okresu Šaľa na jihu Slovenska ulovil na území Jihoafrické republiky tygra, bez povolení ho přivezl na Slovensko a nyní mu hrozí jeden rok až pět let vězení.

Foto: Policie SR

Ján K. s uloveným tygrem.

Článek

Celková společenská hodnota tygra byla vyčíslena na 28 tisíc eur (732 tisíc korun).

Slovenská policie na sociální síti informovala, že vyšetřovatel odboru odhalování nebezpečných materiálů a enviromentální kriminality obvinil Jána K. z přečinu porušování ochrany rostlin a živočichů. „Protože k tomuto skutku mělo dojít ve značném rozsahu, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ uvedla policie.

Krotitele v čínském cirkusu napadl tygr, kolega přišel o prst

Koktejl

Vyšetřovatel konstatoval, že Ján K. v rozporu s nařízením o ochraně volně žijících živočichů ulovil ke komerčním účelům v Jihoafrické republice tygra džunglového (Panthera tigris). „Podrobnosti a okolnosti, jak k tomu došlo, jsou předmětem vyšetřování,“ dodala policie.

Foto: Policie SR

Tygr ulovený Jánem K.

Tygra následně bez příslušného povolení přivezl na Slovensko, dal ho vycpat a v rozporu se zákonem ho používal k propagaci loveckých zájezdů do Jihoafrické republiky.

Foto: Policie SR

Ján K. si dal tygra vycpat.

Reklama

Výběr článků

Načítám