Hlavní obsah

Rusové postupují na Lyman, přiznal Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rusové na východě Ukrajiny postupují směrem na města Lyman, Svatove a Avdijivka. Uvedla to v neděli náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hana Maljarová. Současně řekla, že Ukrajinci zase postupují na jihu na frontě u měst Berďansk a Melitopol.

Foto: LIBKOS, ČTK/AP

Boje u Bachmutu na snímku z letošního května

Článek

„I přes těžké bitvy postupujeme na frontě Berdiansk a Melitopol,“ řekl Maljarová podle serveru Ukrajinska pravda.

Popsala, že ukrajinské jednotky čelí „intenzivnímu odporu nepřátel a zaminování, ale vytvářejí podmínky pro rychlý pohyb vpřed“.

Rusové postupují na východě

Rusové podle ní postupují v Doněcké oblasti u Lymanu a Avdijivky. A také u města Svatove v Luhanské oblasti. „Situace je komplikovaná, nepřítel útočí na Bilohorivku a Serebrjanku. Tvrdě se tam bojuje,“ popsala. Ukrajinský generální štáb v neděli v podvečer k situaci dodal, že bojových střetů bylo dnes v této oblasti 28.

Štáb také uvedl, že u Avdijivky Rusové podnikli nálet. Ze vzduchu útočí i u Marijinky. Leteckých úderů bylo podle Ukrajinců celkem 40. Rusové ostřelovali i desítky obcí v Záporožské oblasti.

V neděli prý provedli Rusové celkem 11 raketových útoků a použili i osm dronů íránské výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám