Hlavní obsah

Říše německého pneumatikového krále je v troskách. Kvůli velkolepé svatbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během honosné svatby přišel pneumatikový král Bruno Göggel o své celoživotní dílo. Velkolepý ohňostroj byl zřejmě příčinou rozsáhlého požáru, který zachvátil sídlo jeho firmy v Gammertingenu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, píše server deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z vyhořelých hal pneumatikového krále v Gammertingenu

Článek

Jedenašedesátiletý Göggel vstoupil podruhé do manželství s o třiadvacet let mladší Corinnou v areálu kláštera ve Zwiefaltenu. Oslava se konala v ohromném stanu přímo vedle sídla firmy v Gammertingenu.

Až do osudného požáru byla oslava ohromnou podívanou. Nechyběl červený koberec, vybrané lahůdky, znamenité víno a program snů. Tým špičkových letců namaloval na oblohu 38 figur a jedno velké srdce. Hosty bavil kouzelník a hrál hvězdný DJ Ötzi. Když se podával dort plněný jahodovým krémem, začal ohňostroj a vzápětí se z honosné oslavy stalo ohňové inferno.

„Ve 23:30 hodin byly přijaty informace o požáru v prostorách výrobce pneumatik,“ uvedl mluvčí policie. Začaly explodovat plynové lahve, vypukl požár a pět lidí bylo zraněno. Na čtyři stovky hasičů bojovaly s plameny až do nedělního rána. Zničeno bylo nejen několik skladů pneumatik, ale i nově postavená hala. Říše krále pneumatik se ocitla v troskách, píše Bild.

Městečko Gammentingen také kvůli požáru zahalily toxické výpary. Vedení obce s více než 6500 obyvateli žádá lidi, aby nechali okna a dveře zavřené.

Bruno Göggel založil svůj podnik před 40 lety a postupně z něj vybudoval největší obchod s pneumatikami v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám