Hlavní obsah

Řidiče slovenského autobusu propíchla za jízdy kovová tyč

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

U slovenské obce Topoľníky v okresu Dunajská Streda se v úterý večer uvolnila z návěsu kamiónu kovová tyč, která proletěla čelním sklem autobusu jedoucího za kamiónem a propíchla 46letého řidiče autobusu. Těžce zraněný řidič byl převezen do nemocnice.

Foto: TV Markíza

Kovová tyč s kusem plachty propíchla čelní sklo autobusu.

Článek

„Policie zahájila trestní řízení ve věci ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová.

Kovová tyč s kusem plachty se zapíchla řidiči do horní části těla a hasiči ho museli vyprostit s pomocí hydraulického zařízení.

Slovenská policie oznámila, že nikdo z cestujících nebyl zraněn. Řidič kamiónu z místa nehody ujel. Pravděpodobně si ani nevšiml, co způsobil. Policie po něm pátrá.

Jiný autobus zůstal viset nad roklí

Dramatickou situaci zažily v úterý večer rovněž tři desítky cestujících linkového autobusu na trase Humenné–Bratislava. Na horském přechodu Čertovica sjel autobus ze silnice, prorazil svodidla a zůstal viset nad roklí.

Pasažéři rozbili okna a dostali se do bezpečí. Nikdo z nich nebyl zraněn. „Po havárii jsme si všichni navzájem pomáhali, abychom se dostali ven,“ řekl serveru pluska.sk jeden z cestujících.

Přivolaní hasiči museli zachraňovat řidiče, který zůstal zaklíněný za volantem a utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy. Dvě desítky hasičů posléze dostaly autobus zpět na silnici jeřábem.

Podle svědků si řidič těsně před nehodou stěžoval na nevolnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám