Hlavní obsah

Řidič nákladního auta na Slovensku přejel po cyklomostu, pak musel couvat

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Až deset let vězení za všeobecné ohrožení hrozí řidiči nákladního vozu, který projel přes cyklomost v bratislavské městské části Devínska Nová Ves. Slovenská policie to uvedla v pátek na sociální síti.

Nákladní auto vjelo v Bratislavě na most pro cyklistyVideo: Policie SR

 
Článek

Třicetiletý Martin K. z okresu Trenčín si chtěl letos 1. července zkrátit cestu z Rakouska na Slovensko a s nákladním autem značky Scania projel přes Cyklomost svobody. Na slovenské straně ho však zastavily zátarasy a řidič musel po cyklomostě nebezpečně couvat zpět na rakouskou stranu.

„Řidič nerespektoval dopravní značení, že na uvedený cyklomost je zakázaný vjezd všem motorovým vozidlům a je určený výlučně pro cyklisty a chodce. Svou jízdou ohrozil lidi na cyklomostě a mohl způsobit škody velkého rozsahu porušením statiky mostu,” uvedla slovenská policie.

Speciální jednotka zpacifikovala muže, který v centru Bratislavy mával nožem a křičel Alláhu akbar

Evropa

Vyšetřovatel čtvrtého bratislavského obvodu vznesl vůči řidiči obvinění za všeobecné ohrožení. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na čtyři až deset let,” dodala policie.

Cyklomost byl následně uzavřen. „Pokud statik potvrdí, že je most bezpečný, bude opětovně zpřístupněn veřejnosti,” řekl předseda Bratislavského samosprávného kraje Juraj Droba.

Most vede nad řekou Morava a byl otevřen 22. září 2012. O názvu cyklomostu rozhodovali Slováci v anketě a nejvíc hlasů získal název Most Chucka Norrise. Rakouská strana zase navrhovala název Most Marie Terezie. Nakonec dostal jméno Cyklomost svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám