Hlavní obsah

Řekyně zapálila britského turistu, který ji obtěžoval

Právo, BBC, vpl
Atény

Příští týden začne soud se 26letou Řekyní, obviněnou ze zapálení genitálií 23letého britského turisty na Krétě. Řecká televize v sobotu uvedla, že Marina Fanourakiová se přiznala, že v noci na čtvrtek polila penis britského instalatéra Stuarta Felthama alkoholickým nápojem a zapálila ho svým zapalovačem.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Článek

„Sexuálně mě obtěžoval, tiskl se na mě a nenechal si říci, aby odešel,“ uvedla na svou obhajobu vysokoškolská studentka.

Krétská policie potvrdila, že muž opilý na mol ukazoval v nočním baru Electra v letovisku Mallia genitálie několika dívkám a chtěl po nich sex předtím, než se soustředil na obviněnou ženu. Utrpěl popáleniny druhého stupně a zotavuje se na soukromé klinice v Heraklionu, metropoli ostrova.

Marina se sama přihlásila na policii s tím, že jednala v sebeobraně. Většina dotazovaných, které zpovídala řecká televize, ocenila, že žena hájila svou čest. Lidé v anketě projevili nulové pochopení pro zraněného, protože uváděli, že mají vlastní zkušenosti s chováním části mladých britských turistů.

„Považuji ji za hrdinku, za statečnou dívku,“ řekl Theordoros Pakos, důstojník krétské policie. „Mnoho místních už unavilo to, jak se tady opilí Britové chovají”.

Řekové: Notorické opilce tady nechceme

Když po přiznání mladá žena vycházela z budovy policie, dav místních obyvatel tleskal a skandoval „bravo, bravo“. Minulý týden majitel jednoho místního obchodu zadržoval několik hodin britského turistu, který opilý vjel na kole do jeho obchodu a zničil část zboží.

„Nerozumím tomu. Vystupují z letadel už opilí a u nás pijí od rána do večera. Nezajímá je náš ostrov, naše kultura, naše pohostinnost. Přijíždějí sem, aby dělali potíže,“ řekl listu The Independent Dionysios Komniotis, starosta Laganas na ostrově Zakynthos. „O takové hosty nestojíme, nechceme je tady“.

Řecká policie loni zatkla 237 Britů na ostrovech Korfu, Kréta, Rhodos, Kos a Zakynthos. Podle průzkumu společnosti Expedia se britští turisté chovají už třetí rok za sebou nejhůř ze všech Evropanů. Expedia zpovídala přes 4 500 zaměstnanců hotelů na světě a ptala se jich na chování turistů z jednotlivých zemí. Dotazovaní označili za nejlepší hosty Japonce.

Reklama

Výběr článků

Načítám