Hlavní obsah

Razie proti gangům prodávajícím drogy. Britská policie zatkla 1100 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Policie v Británii během akce proti gangům prodávajícím drogy do venkovských oblastí minulý týden zatkla 1100 lidí a zabavila skoro 300 zbraní. Na svých internetových stránkách o tom informuje BBC. Členové těchto gangů pro své obchody často využívají děti nebo zranitelné lidi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Policisté také prohledali 900 domů. BBC uvádí, že zatímco v Británii před dvěma lety fungovalo asi 2000 gangů zabývajících se dodávkami drog z měst do městeček a venkovských oblastí, nyní jich je okolo šesti stovek.

Na obchod dohlíží člen gangu, který na stanoveném telefonním čísle přijímá objednávky nebo z něho dává pokyny kurýrům. Tyto skupiny jsou nechvalně proslulé tím, že jako kurýry používají děti a mládež. Také nutí zranitelné lidi, jako jsou mentálně postižení, drogově závislí nebo zadlužení, aby své domy a byty dávali k dispozici pro přechovávání drog a organizaci obchodu s nimi.

Moře vyplavilo na pobřeží Anglie tunu kokainu. Nesly ho záchranné vesty

Evropa

„Použijeme všechny možné pravomoci, abychom se vypořádali s těmito skupinami, protože víme, jaký dopad má s nimi související násilí a kriminalita na místní komunity,“ uvedl zástupce policie Graham McNulty, který se zabývá tímto druhem trestné činnosti.

Dodal, že o tom, že nějaké dítě se zapletlo do této zločinné sítě, může svědčit to, že se u něj objeví peníze a ono nechce vysvětlit, jak je získalo. Dospělí by také měli zpozornět, pokud děti získají nové drahé telefony či oblečení nebo pokud se u nich najdou lístky na vlak, případně účtenky za taxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám