Hlavní obsah

Půlroční dívka překonala operaci srdce, těžké onemocnění průdušek a teď i koronavirus

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Teprve půlroční Erin Batesová z Velké Británie se vyléčila z covidu-19. Holčička už přitom během svého krátkého života podstoupila operaci srdce a překonala závažné respirační onemocnění, píše na svých webových stránkách list Daily Mail. Dívka patří mezi nejmladší pacienty, kteří se s touto nemocí potýkali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestiměsíční Erin překonala koronavirus, sklidila za to potlesk od lékařůVideo: KameraOne

 
Článek

S malou Erin se osud zatím moc nemazlil. Krátce po narození se u ní objevily problémy se srdcem a průduškami, což vyžadovalo náročnou operaci. Sotva se ze zákroku začala zotavovat, lékaři zjistili, že má pozitivní testy na koronavirus.

Před čtrnácti dny proto skončila napojená na dýchacích a dalších přístrojích na JIP v dětské nemocnici Alder Hey v Liverpoou. Ve čtvrtek dostali rodiče vytouženou zprávu - jejich dcera nákazu překonala.

„Erin porazila virus. Velmi tvrdě ji zasáhl, bylo to nahoru, dolů, ale chceme, aby lidé věděli, že koronavirus nemusí být rozsudek smrti pro lidi s již existujícími zdravotními problémy,“ sdělil její otec Wayne Bates.

Narozeniny doma?

Když se Erin narodila, vážila necelých 2,4 kilogramů. Loni v prosinci podstoupila operaci srdce. V lednu se pak u ní objevil respirační synciální virus, který u dětí způsobuje bronchitidu a zápal plic a může být fatální. Už tehdy byla odkázána na kyslíkové přístroje.

Na nich je závislá i nyní, už ale jen v nízké koncentraci. Zůstává i nadále v nemocnici, ale už nevyžaduje intenzivní péči. Její otec věří, že stav jeho dcery se bude i nadále zlepšovat a doufá, že narozeniny oslaví dívka už doma. Ty má v říjnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám