Hlavní obsah

Při autonehodě v Itálii zemřel správce kladrubského hřebčína

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klaruby nad Labem

Smrtí správce kladrubského hřebčína Jiřího Černého skončila cesta představitelů Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem na mezinárodní výstavu koní v Itálii. Při tragické dopravní nehodě se navíc zranil ředitel hřebčína Jaroslav Dražan a další dvě osoby byly zraněny. Právu tuto informaci potvrdila bývalá ředitelka hřebčína v Kladrubech Lenka Gotthardová

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Starokladrubští koně na cestě z pastvin do stájí v národním hřebčíně Kladruby nad Labem.

Článek

Vůz se čtyřčlennou posádkou havaroval ve středu dopoledne zhruba sto kilometrů od italské Verony. Zástupci slavného kladrubského hřebčína cestovali na významnou mezinárodní výstavu Fieracavalla, která se koná v italské Veroně. Zatím se pouze spekuluje o příčinách tragické nehody. Podle informací Práva měl za volantem služebního vozidla v době nehody sedět ředitel hřebčína Jaroslav Dražan.

Správce kladrubského hřebčína Jiří Černý při nehodě utrpěl natolik vážná zranění, že jim později podlehl. Jedna ze dvou žen v osádce měla navíc utrpět velmi závažné zranění ruky.

„Je to hrozné neštěstí a tato tragédie mě velice zasáhla. Také jsme takto do Itálie přes noc cestovali a je to velmi náročné a únavné,“ řekla Právu bývalá ředitelka hřebčína Lenka Gotthardová.

Tragédie zasáhla Národní hřebčín v Kladrubech v době nejistoty nad jeho dalším osudem. Ještě stále není jisté, zda se podaří získat stamilióny od Evropské unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám