Hlavní obsah

Před kanceláří ukrajinského prezidenta se zapálil muž

Kyjev

Před úřadem ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského se ve středu zapálil muž. Polil se hořlavinou a škrtl. Plameny se podařilo uhasit a Ukrajinec skončil v nemocnici s popáleninami. Řekl, že chce upozornit na svůj spor s úřady o pozemky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinec se zapálil před kanceláří prezidentaVideo: Reuters

 
Článek

„Podle vyjádření svědků se muž polil neznámou kapalinou a zapálil se. Ochránci zákona, kteří na místě zajišťovali pořádek během demonstrace, plameny uhasili a poskytli zraněnému první pomoc,” uvedla policie, která byla před kanceláří přítomná kvůli protestu zdravotníků.

Foto: Reuters

Ukrajinec se zapálil před kanceláří prezidenta v Kyjevě.

Byl hospitalizován s lehkými popáleninami.

Policisté případ vyšetřují. Muž ještě stihl říci novinářům, že se jmenuje Oleksandr Burlakov, pochází z města Sumy a nemá nic společného s probíhajícím protestem zdravotníků. Před kancelář prezidenta přišel už poněkolikáté, protože chtěl pomoc při řešení svého problému s místními úřady, které mu nedovolují rozdělit pozemek na více částí. Zapálil se, protože si ho nikdo nevšímal.

Foto: Reuters

Ukrajinec se zapálil před kanceláří prezidenta

Kancelář prezidenta na čin zareagovala, tisková mluvčí Julija Mendělová uvedla, že se s mužem sejde zástupce oddělení pro stížnosti občanů.

Nejde o první případ, kdy se nějaký Ukrajinec zapálil, dosud to však spíše bývali vojáci a dobrovolníci, kteří se vrátili z fronty a nelíbil se jim postup úřadů.

Při protestu ukrajinských dobrovolníků se zapálil voják propuštěný ze služby

Evropa
Foto: Reuters

Zdravotníci odvážejí popáleného Ukrajince

Reklama

Výběr článků

Načítám