Hlavní obsah

Před budovou Sejmu se ve Varšavě zapálil 48letý Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

Osmačtyřicetiletý Polák se v úterý odpoledne krátce před 14. hodinou polil před polským parlamentem hořlavinou a zapálil. Hořící oděv na něm bleskově uhasili policisté střežící budovu parlamentu. Přivolali záchranku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místě tragédie se nenašlo nic, co by mohlo přiblížit nebo objasnit motiv,“ uvedl policista Robert Szumiat, kterého citovala Gazata Wyborcza. Dodal, že muž z Malopolského vojvodství, kterého převezli do nemocnice, je při vědomí. Podrobnosti o jeho zdravotním stavu neuvedl.

„Dotyčný přijel před Sejm na kole a podpálil se. Měl s sebou nevelkou tašku, kterou odnesli policisté,“ uvedli svědkové tragédie. Právě v tašce měl hořlavinu.

Podle listu Gazeta Wyborcza přistoupil muž nejprve k postávajícím novinářům a zeptal se, zda se věnují investigativní žurnalistice. Pak poodešel k pomníku Zemské armády a zapálil se. Když jej přenášeli do sanitky, tak podle očitého svědka na policisty křičel, že není spravedlnosti.

Podle jednoho ze svědků zasahovalo na místě i hasičské auto, napsala agentura PAP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám