Hlavní obsah

Portugalská policie odložila případ zmizení malé Madeleine

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LISABON

Portugalský generální prokurátor zastavil vyšetřování případu zmizelé britské dívky Madeleine McCannová. Potvrdil rovněž, že rodiče Madeleine a dalšího Brita Roberta Murata už nepovažuje policie za hlavní podezřelé z únosu.

Článek

Tehdy tříletá dívka zmizela z pokoje pronajaté vily v prázdninovém resortu Algarve loni v květnu. Vyšetřovatelé avizovali, že případ bude uzavřen. Závěrečnou zprávu předali počátkem měsíce. Prokurátor Fernando José Pinto Monteiro nyní oznámil, že čtrnáctiměsíční vyšetřování neshromáždilo dostatek důkazního materiálu.

Kate a Gerry McCannovi oznámili, že si najmou soukromé detektivy, aby zprávu prověřili.

Portugalská policie před několika měsíci označila za hlavní podezřelé oba rodiče a Brita Roberta Murata, který žil v sousedství portugalské vily. Trojice se stala také terčem obvinění ze strany médií. Muratovi se mezitím podařilo kvůli zprávám v jedenácti britských novinách vysoudit kompenzace ve výši 600 000 liber. Express Newspapers se zase musely omluvit McCannovým za to, že jim přiřkly odpovědnost za smrt dcery.

O osudu malé Madeleine se vedou dohady. Někdejší policejní šéf Goncalo Amaral se domnívá, že dívka je mrtvá a zemřela už v pronajatém pokoji.

Reklama

Související témata:

Související články

Internet pomáhá hledat ztracenou dívenku

Od 3. května je v Portugalsku pohřešovaná čtyřletá Madeleine McCannová z Velké Británie. Policie po ní nadále marně pátrá, ani výslech podezřelého muže...

Výběr článků

Načítám