Hlavní obsah

Polští zloději nevědomky ukradli dělostřelecké granáty pro Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři bedny s dělostřeleckou municí ze zvláštního vlaku vypraveného z Německa na Ukrajinu ukradli zloději na železniční stanici v polském Weglinci, kde byl na krátko odstavený. V pátek o tom informoval server Fakt.pl.

Boje na Ukrajině

Článek

Zloději s velkou pravděpodobností netušili, co se nachází v uzamknutém a zaplombovaném vagoně. Ukradli z něj čtyři dřevěné přepravky.

„Když je později otevřeli a objevili 120 dělostřeleckých nábojů do kanonových houfnic, zřejmě se vyděsili a lup vyhodili do rybníka ve Starém Weglinci, čtyři kilometry od místa krádeže,“ zjistili reportéři Faktu.pl.

Železniční policie, která na krádež přišla, vzápětí informovala zvláštní vojenskou službu. Následné vyšetřování ji přivedlo na stopu zločineckého gangu, který se dlouhodobě zabývá krádežemi na železnici v tomto regionu. Tři z nich už policie zatkla, čtvrtý je na útěku.

„Zloději bez problémů ukradli transport s municí, což je nebývalý skandál. Jak je vůbec možné, že se něco takového stalo,“ komentoval událost bývalý velitel pozemních sil polské armády Waldemar Szkrypczak.

Případem se už zabývá polská prokuratura v Jelení Hoře.

Ke vpádu na ruské území se přihlásili také Poláci

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám