Hlavní obsah

Policie ve Frankfurtu rozehnala demonstranty vodním dělem a obušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Demonstrace odpůrců karanténních opatření Querdenken (Nekonvenční myšlení) ve Frankfurtu and Mohanem skončila razantním zásahem policie. Ta k obnovení pořádku nasadila nejen vodní dělo, ale také obušky, napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ve Frankfurtu použila proti demonstrantům vodní děloVideo: Reuters

 
Článek

„Svoboda shromažďování je umožněna, ale pečlivě sledujeme dodržování podmínek, za nichž se může protest konat a důsledně trestáme jejich porušování,“ uvedla policie krátce před konáním sobotního protestu. Demonstrace podle odhadu 600 lidí skončila záhy, protože účastníci nedodržovali bezpečný odstup a neměli roušky.

Mezitím se ale v ulicích centra města objevili levicoví odpůrci demonstrantů. Začali blokovat některé ulice a křižovatky. S sebou měli transparenty například s nápisy „Pravici zadupat“ či symboly levicového hnutí Antifa a snažili se zabránit pochodu účastníků hnutí Querdenken. Navzdory úřednímu rozpuštění akce totiž v centru Frankfurtu zůstalo několik stovek demonstrantů z hnutí Querdenken.

Policisté uvedli, že poté, co je začali demonstranti napadat a odmítali místa opustit, použili vodní děla a obušky.

Hnutí Querdenken po celém Německu v posledních měsících organizuje demonstrace proti koronavirovým opatřením vlády. Jím pořádaných akcí se opakovaně účastní také stoupenci krajní pravice a vyznavači spikleneckých teorií.

Podobné demonstrace se konaly také v Řezně, Aichachu či Karlsruhe.

Reklama

Výběr článků

Načítám