Hlavní obsah

Pokornou Jermanovou zvolili do čela hospodářské komise Evropského výboru regionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká poslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová povede následujícího dva a půl roku Komisi pro hospodářskou politiku při Evropském výboru regionů. Předsedkyní byla bývalá středočeská hejtmanka za hnutí ANO zvolena při čtvrtečním zasedání, oznámil výbor v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Článek

Evropský výbor regionů sdružuje stovky zástupců členských zemí Evropské unie s cílem zapojit regionální a komunální složky do unijních rozhodovacích procesů.

Pokorná Jermanová je jeho členkou od roku 2017. Úkolem Komise pro hospodářskou politiku je koordinovat práci výboru, související například se státní podporou a zadáváním veřejných zakázek, s malými a středními podniky nebo s cíli udržitelného rozvoje.

Jermanová se vrací do Sněmovny. Prý se už těší

Parlamentní volby

Jermanová Pokorná uvedla, že si zvolení do čela komise velmi cení. Během svého mandátu chce usilovat o to, aby byla EU schopna lépe reagovat na hospodářské výzvy, s nimiž se potýkají města a regiony.

Reklama

Výběr článků

Načítám