Hlavní obsah

Pětiměsíční chlapec utrpěl v anglickém Legolandu zástavu srdce. Bojuje o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie vyšetřuje 27letou ženu pro podezření ze zanedbání péče o dítě poté, co pětiměsíční chlapec, kterého měla v péči, utrpěl v anglickém zábavním parku Legoland srdeční zástavu a v kritickém stavu skončil v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Zábavní park Legoland Windsor

Článek

„Vyšetřujeme znepokojivý incident, který se týkal velmi malého dítěte v Legolandu Windsor. Jsme myšlenkami s rodinou chlapce, který je v kritickém stavu v nemocnici poté, co utrpěl zástavu srdce,“ potvrdila podle listu The Independent vyšetřovatelka Zoe Eleová. Incident se stal už ve čtvrtek.

Policisté neinformovali, v jaké konkrétní situaci se dítěti přitížilo. Sdělili jen, že úzce spolupracují s vedením zábavního areálu a že hledají svědky, kteří v danou dobu stáli ve frontě na projížďku lodí. Ta je v parku oblíbenou atrakcí.

Vyšetřovatelé neupřesnili, v jakém vztahu žena, která se o chlapce starala, k dítěti je. V pátek policisté ženu z Withamu v hrabství Essex zadrželi, později ji ale na kauci do 26. července propustili.

„Žádáme veřejnost, aby se vyhnula spekulacím o incidentu a respektovala chlapcovu rodinu v této hluboce znepokojivé době,“ dodala Eleová s tím, že policie nepátrá po žádných dalších podezřelých.

Vedení areálu incident potvrdilo a ujistilo, že vyškolený tým jeho pracovníků okamžitě poskytl chlapci první pomoc, než jej předal zdravotníkům záchranné služby.

V bavorském Legolandu se srazily soupravy horské dráhy, tři desítky zraněných

Evropa

Výběr článků

Načítám