Hlavní obsah

Otce šíleného střelce soudí v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Otec Tima Kretschmera, který loni ve Winnendenu zabil 15 lidí, od čtvrtka soudí, protože neuschoval dostatečně bezpečně svou devítimilimetrovou pistoli. Původně otci hrozilo obvinění ze zabití a ublížení na zdraví, ale to bylo staženo. K žalobě se přidalo 41 příbuzných obětí, uvedly BBC a DPA.

Článek

Sedmnáctiletý Tim Kretschmer zabil 11. března 15 lidí. Otcovou berettou zabil osm spolužaček, jednoho spolužáka a tři učitele. Poté, co utekl ze školy, zabil ještě další tři lidi, než obrátil zbraň proti sobě, protože jej obklíčila policie. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Devítimillimetrová beretta, ze které střílel Kretschmer.

Jörg Krestchmer je obžalován, že nezabezpečil doma své zbraně a munici. Měl doma přes deset zbraní, mezi jiným i zmíněnou berettu. „Svou nedbalostí umožnil čin svého syna. Tim se mohl dostat ke zbrani a velkému množství munice,“ uvedla žaloba.

Obvinění ze zabití a ublížení na zdraví bylo staženo. Obžalován z těchto činů by podle soudu mohl být jen tehdy, když by jeho jednání přímo způsobilo masakr. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám