Hlavní obsah

Nizozemští vojáci chtějí znovu nosit veřejně uniformy

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příslušníci nizozemské armády se domáhají na vládě, aby jim znovu povolila nosit uniformy do zaměstnání. Kabinet to zakázal v roce 2014 kvůli nebezpečí teroristických útoků.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemští vojáci v Afghánistánu na snímku z roku 2010

Článek

Důstojníci i řadoví vojáci tvrdí podle serveru DutchNews.nl, že současný stav naopak možné teroristy povzbuzuje a že je třeba ho přehodnotit.

„Nezaznamenali jsme žádné hrozby namířené proti nám,“ potvrdil listu Algemeen Dagblad kapitán Ruud Vermeulen, předseda sdružení důstojníků GOV.

To, že se vojáci přestali na veřejnosti objevovat ve stejnokrojích, považuje za ústupek teroristům, který poškozuje čest ozbrojených sil.

„Chceme ukázat, že ochrana občanů Nizozemska zůstává součástí této práce,“ dodal. Vermeulen dále poukázal na skutečnost, že policisté a vězeňští dozorci chodí v uniformách i mimo prostory své služebny.

Jeanine Hennisová, nizozemská ministryně obrany, potvrdila, že její resort nemá v úmyslu změnit postoj k předloňskému zákonu.   

Reklama

Výběr článků

Načítám