Hlavní obsah

Nic podezřelého, řekli vyšetřovatelé ke smrti Češky v Londýně

Londýn

Britská policie v pondělí uvedla, že úmrtí 32leté Češky Petry Srncové není podezřelé. Žena se ztratila v Londýně 28. listopadu, její tělo nalezli v neděli dopoledne v parku Brunswick na jihu Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V souvislosti s úmrtím Srncové, která ve Spojeném království pracovala jako zdravotnice v dětské nemocnici, sice britská policie původně zadržela jednoho muže, následně ho ale na kauci propustila. V pondělí vyšetřovatelé uvedli, že smrt Češky není podezřelá.

„Její smrt je považována za nevysvětlenou, ale počáteční vyšetřování nasvědčuje tomu, že okolnosti nejsou podezřelé,“ uvedl Scotland Yard.

Hledaná Češka byla nalezena v Londýně mrtvá

Zahraniční

Ačkoli policisté ještě nepotvrdili, zda nalezené tělo skutečně patří pohřešované Češce, její rodina už byla vyrozuměna. Končící český ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) navíc v neděli potvrdil, že český zastupitelský úřad v Londýně dostal od policie potvrzení o tom, že nalezené tělo patří pohřešované Češce.

Srncová byla naposledy viděna v neděli 28. listopadu, okolo 19:45 odešla z práce a zamířila domů do čtvrti Camberwell.

Před nastoupením do autobusu si ještě vybrala peníze. Naposledy byla údajně spatřena o půl hodiny později v autobuse. Její zmizení nahlásil 3. prosince jeden z kolegů.

Češka, která se ztratila v Londýně, je z Uherskohradišťska. Pohřešuje ji i česká policie

Evropa

Od 7. prosince bylo po ženě, jejíž bydliště bylo v Uherském Hradišti, vyhlášeno pátrání také v České republice.

Tělo nalezla v neděli 12. prosince přibližně v 11:40 skupina dětí, která si hrála poblíž parku Brunswick nacházejícího se v Camberwellu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám