Hlavní obsah

Nepokoje v Hamburku neutichají. Demonstranti metají kameny, napadají policii

Aktualizováno

Násilnosti, které po celý den doprovázely summit skupiny G20 v Hamburku, neustávají ani večer. Ve čtvrti St. Pauli se policie střetla s 500 demonstranty, kteří házeli kameny. Ve čtvrti Schanzenviertel jeden z policistů vystřelil varovně do vzduchu. Celkem od začátku násilných šarvátek ve čtvrtek večer utrpělo zranění 196 policistů, 83 lidí bylo zadrženo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech proti summitu G0 bylo zraněno 76 policistůVideo: Reuters

 
Článek

"Jeden z policistů byl ve čtvrti Schanzenviertel masivně napaden násilníky a vypálil varovný výstřel," napsala na Twitteru hamburská policie. Později upřesnila, že byl napaden, když viděl loupež, proti níž chtěl s kolegy zakročit. Policista nakonec našel úkryt v jednom z obchodů.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Policie v Hamburku nasadila proti demonstrantům vodní děla.

Ve čtvrti St. Pauli, která leží asi dva kilometry západně od Labské filharmonie, kde byl pro státníky uspořádán večerní koncert, policie proti odpůrcům summitu použila vodní děla. Podobně v pátek během dne postupovala mnohokrát. [celá zpráva]

Střety ve čtvrti pokračují i pozdě večer, v některých ulicích navíc znovu hoří předměty, které tam levicoví radikálové naházeli. Materiál berou třeba na okolních stavbách.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Demonstranti v Hamburku

Rozsáhlé demonstrace se ve druhém největším městě Německa očekávají i v sobotu. V hamburských ulicích by mohlo být až 100 000 protestujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám