Hlavní obsah

Německou chemičkou otřásl výbuch, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ludwigshafen
Aktualizováno

Dva lidé zemřeli, dva další jsou pohřešováni a nejméně šest jiných bylo zraněno při explozi v budově chemičky společnosti BASF ve městě Ludwigshafen v německé spolkové zemi Porýní-Falc. Příčina výbuchu ve městě, kde má německý agrochemický gigant sídlo, není známa. Na místě zasahují záchranáři a hasiči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V budově chemičky v německém Ludwigshafenu došlo k výbuchuVideo: Reuters

 
Článek

K explozi došlo okolo 11.30 a areál Landeshafen Nord byl evakuován. Hasiči a další experti teď po příčině incidentu pátrají, uvedla agentura DPA.

Na záběrech, které se objevily na Twitteru, je vidět, jak z areálu chemičky stoupá hustý černý dým a do vzduchu šlehají plameny.

Místní televize RNF uvedla, že příčinou exploze může být vznícení filtru v zařízení na výrobu aditiv do plastů.

Společnost BASF zatím možnou příčinu nijak nekomentovala. Vyzvala ale obyvatele z okolí chemičky, aby pokud možno nevycházeli ven a nevětrali.

Foto: pro Novinky Luboš Janek

Požár v německé chemičce

Foto: pro Novinky Luboš Janek

Vedení společnosti BASF (Badische Anilin & Soda-Fabrik) už podle agentury Reuters o výbuchu v chemičce informovalo příslušné úřady.

BASF v Ludwigshafenu vyrábí celou škálou chemických produktů od plastů přes nátěrové hmoty až po nejrůznější produkty ze zemního plynu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám