Hlavní obsah

Německo, Polsko a Ukrajinu zasáhly bouře. Blesk na Ukrajině zabil tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín/Varšava/Kyjev

Prudké bouřky zasáhly ve čtvrtek Německo, Polsko i Ukrajinu. Části německé metropole Berlína postihly bleskové záplavy, v Polsku vichr strhával střechy a lámal stromy, na Ukrajině zabily blesky čtyři lidi, z toho tři děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný déšť způsobil záplavy v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Liják v některých berlínských čtvrtích ochromil dopravu a do ulic vyrazily desítky hasičů kvůli přečerpávání vody. Německo se přitom už před týdnem potýkalo se silnými bouřkami doprovázenými větrem o rychlosti až 120 kilometrů v hodině, při nichž na severu země zemřeli dva lidé.

Podobný živel se ve čtvrtek přehnal i přes Polsko a Ukrajinu, upozornila ČTK. Polští hasiči vyjížděli k více než dvěma tisícům případů. Vichřice a lijáky za sebou zanechaly stržené střechy, polámané stromy i poškozená auta. Podle mluvčího hasičů bylo pět lidí zraněno.

Foto: ČTK/AP

Strom spadlý na auto v polském hlavním městě Varšavě

Na Ukrajině, konkrétně ve Volyňské oblasti a ve Lvově, nepřežili prudké bouřky čtyři lidé a tři další byli zraněni. Většina obětí byly děti - zemřely tři a další dvě byly zraněny.

Bouře provázená lijákem a prudkými poryvy větru v noci na dnešek pokácela více než dvě stovky stromů, poškodila střechy 75 obytných domů a padesátky dalších budov. Celkem 881 obcí se ocitlo bez elektřiny, doplnila ČTK.

Reklama

Související články

Přívaly vody vystrašily lidi u Berounky

Nekonečné proudy vody valící se z ocelově šedého nebe a sirény hasičů. To lidé žijící kolem Berounky moc dobře znají. Takhle začínaly katastrofální povodně...

Výběr článků

Načítám