Hlavní obsah

Německá protidrogová policie zasahovala na večírku houslisty s ostravskými filharmoniky

– Londýn/Berlín/Ostrava

Jednotka německé protidrogové policie zasahovala ze soboty na neděli na večírku fenomenálního britského houslisty Nigela Kennedyho po koncertě v bavorském Bad Wörishofenu. Večírku se účastnili i hudebníci z Janáčkovy filharmonie, kteří maestra doprovázeli. Dvěma osobám hrozí podle pátečního vydání listu Daily Mail obvinění v souvislosti s užíváním drog.

Foto: Profimedia.cz

Nigel Kennedy při vystoupení

Článek

Ředitel filharmonie Peter Krajniak odmítl, že by jeho umělci měli něco společného s drogami. "To je zcela vyloučeno," řekl ČTK.

Divoký večírek po ellingtonovském koncertu

Policii do pětihvězdičkového hotelu Steingenberger Sonnenhof přivolal jeden z hostů, jemuž vadil hluk. Kennedy pořádal po koncertu připomínajícím díla jazzového velikána Duka Ellingtona na místním Festivalu národů oslavu v hotelu.

Mluvčí policie k zásahu uvedl: „Ve 3:15 bylo posláno policejní auto do hotelu v Bad Worishofenu, kde asi patnáct až dvacet lidí vyzvali ke klidu.“ Večírku ve třetím patře hotelu vedle drahého Kennedyho apartmánu se účastnili kromě členů Kennedyho orchestru a techniků i členové filharmonie

Policie však neskočila u výzvy, uvedl mluvčí: „Policisté měli podezření, že se vedle alkoholu užívaly i drogy. Prohledán byl pokoj a také někteří z přítomných. Byly nalezeny podezřelé předměty, které se dají použít k aplikaci drog."

Dva lidé u sebe měli drogy

Podle pátečního vydání německého deníku Bild policie u účastníků večírku údajně zajistila marihuanu a heroin a na dvě osoby bylo podáno oznámení kvůli podezření z porušení zákona o omamných látkách. Bližší podrobnosti k těmto osobám ale policisté odmítli sdělit. "Dohodli jsme se, že identitu obviněných osob nebudeme prozrazovat," řekl listu policejní mluvčí Alexander Resch.

Kennedy je čistý

Manažerka slavného houslisty Terri Robsonová řekla listu The Daily Telegraph, že "Nigel a členové českého orchestru slavili závěr festivalu".

"Možná se to trochu vymklo z ruky, ale když policie přijela, v Nigelově pokoji nic nenašla," uvedla s tím, že na večírku bylo hodně lidí, kteří nebyli členy orchestru.

Houslistův mluvčí prohlásil, že celá věc je "nafouknutá". "Policie nenašla žádné drogy a nikoho nezatkla. Všichni souhlasili, že se ztiší a večírek pokračoval. Nigel dokonce pozval policisty, aby na večírku zůstali," dodal mluvčí.

Před dvěma lety přitom 53letý virtuos přiznal, že užívá po koncetrtech marihuanu, aby se uvolnil.

Ředitel filharmoniky hájí, drogy nikdy nebrali

"Z naší strany tam byli slušní lidé, kteří za celý život nepřišli s drogami do kontaktu. Za ně klidně dám ruku do ohně. Jen tam seděli a povídali si s velkou hudební hvězdou," uvedl ředitel, který na festivalu byl, ale večírku se neúčastnil.

"Ani jsem o něm nevěděl. Seděl jsem v hledišti a po koncertě jsem měl jednání s pořadateli akce," vysvětlil s tím, že pokud policie našla v pokoji drogy či něco s nimi spojeného, je to problém Kennedyho či jeho dalších hostů.

Reklama

Výběr článků

Načítám