Hlavní obsah

Němec zmasakroval rodinu, za mřížemi stráví zbytek života

Za mřížemi zůstane do konce života, rozhodl zemský soud v Ansbachu v případu 31letého Georga K. Muž byl uznán vinným z toho, že loni v červenci zavraždil svou manželku a tři děti ve věku tři, sedm a devět let. Soud také rozhodl, že muž nebude mít nárok na možnost podmíněného propuštění po odpykání části trestu, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Muž, který vyvraždil rodinu v Gunzenhausenu, skrýval u soudu svou tvář.

Článek

Tragédie se odehrála loni v červenci v městečku Gunzenhausen u Norimberka. Švagr Georga K. nalezl v bytě mrtvou ženu a děti. K jejich vraždě byl použit nůž. Venku před domem nalezl na trávníku zraněného Georga K.

Muž skončil v nemocnici, ale policie ho vzápětí obvinila z krvavého masakru. Muž totiž neunesl skutečnost, že se s ním manželka krátce před činem rozešla.

Soud ho uznal vinným a odmítl požadavek obhajoby, aby bylo zrušeno obvinění ze spáchání závažného trestného činu. Advokáti muže argumentovali, že se Georg K. pokusil spáchat sebevraždu skokem z balkonu bytu.

Státní zástupce tuto možnost odmítl s tím, že to nebyl pokus o sebevraždu, ale snaha utéci před svým švagrem, kterého vylákal z bytu, aby mohl rodinu povraždit. Jeho názor podpořili i soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám