Hlavní obsah

Němec zapomněl dcery na benzínce, zjistil to po 200 kilometrech

Muž, který jel se svými dvěma dcerami (10 a 14 let) na Velikonoční prázdniny k italskému jezeru Lago di Garda, zapomněl dívky na německé benzínce. Vůbec si toho nevšiml a dojel by možná až do cíle, kdyby ho v Brennerském průsmyku na hranicích Itálie a Rakouska nedostihl telefonát manželky a nehonila ho dálniční policie, napsal list Frankfurter Allgemeine Zeitung s odvoláním na policejní informace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž chtěl na čerpací stanici Holzkirchen-Süd v Horním Bavorsku natankovat. Dívky mu oznámily, že jdou na toaletu. Než se stačily vrátit, otec natankoval, zaplatil a odjel. Když dívky prohledaly parkoviště a otce nenašly, kontaktovaly policii. Pamatovaly si pouze telefonní číslo na matku, která byla v té době doma ve městě Baunatal na severu spolkové země Hesensko.

Hledání muže se rozjelo na plné obrátky. Matka dívek se snažila manželovi dovolat, pátrání se ujala také dálniční policie. Po 48 marných pokusech zastihnout zapomnětlivého otce, se sedmačtyřicetiletý muž nakonec ozval policejní centrále v Rosenheimu.

Muž měl za sebou zhruba 200 kilometrů a byl už v Brenneru na rakousko-italských hranicích. Vůbec nezjistil, že nemá děti v autě. Nakonec se vrátil zpět k benzínce a dívky opět naložil do vozu. Zda muži hrozí nějaký trest, deník nezmiňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám