Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi rekordní množství pervitinu v hodnotě osmi miliard korun

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Příslušníci finanční správy z Celního úřadu Nitra zadrželi 1,5 tuny pervitinu z Mexika v hodnotě nejméně 300 milionů eur (osm miliard korun). Slovenská finanční správa v úterý uvedla, že jde o největší množství zadržené drogy v historii země.

Foto: Finanční správa SR

Zabavené drogy

Článek

Finanční správa potvrdila, že k zadržení drog došlo koncem května 2020. „Drogy byly ukryté ve dvou kovových nádržích na kapaliny odeslaných z Mexika a na Slovensko se dostaly přes chorvatský přístav Rijeka. Cílem bylo zásilku proclít na Slovensku, odkud by se mohla volně pohybovat po celé Evropské unii,“ uvedla slovenská finanční správa.

V Itálii zabavili 14 tun „drogy džihádistů” pro Evropu. Z lidí dělá krvelačná monstra

Evropa

Mluvčí finanční správy Ivana Skokanová potvrdila, že při kontrole nádrží použili celníci mobilní skener, jeřáb k manipulaci s nadrozměrným nákladem a služebního psa. „Ve spodní části nádrže našli bílou krystalickou látku. Rozbor ukázal, že jde o metamfetamin,“ uvedla Finanční správa Slovenské republiky.

Jako v akčním filmu: Na dálnici v Mexiku shořelo letadlo pašující drogy

Koktejl

Finanční správa upozornila, že v případě rozdělení zásilky na jednorázové dávky drogy by byla hodnota zadržené drogy až dvě miliardy eur (přes 53 miliard korun). Finanční správa předala případ policii. Zatím není známo, zda vyšetřovatel kvůli zásilce někoho obvinil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám