Hlavní obsah

Muže v Severním Irsku přibili k plotu hřebíky a zapálili mu dodávku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý pachatel či pachatelé v nedělních brzkých ranních hodinách na parkovišti v Bushmills v Severním Irsku přibili muže hřebíky k plotu a před očima mu zapálili dodávku. Oběť je v nemocnici a mimo ohrožení života. Po pachateli útoku se pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Pozůstatek spálených aut

Článek

Obětí je podle informací BBC muž mezi 20 a 30 lety věku. Policie jej krátce po půlnoci našla na parkovišti poblíž Dundarave Park s rukama přibitýma hřebíky k plotu. Na parkovišti v tu chvíli hořely dvě dodávky, přičemž jedna patřila oběti.

„Toto byl zlověstný útok,“ řekl detektivní inspektor Lyttle s tím, že jsou zranění oběti potenciálně „život měnící“, ale ne ohrožující. „Žijeme v demokratické společnosti, kde pro toto neexistuje ospravedlnění. Pachatelé brutalizují vlastní komunity a kontrolují ostatní zastrašováním a násilím,“ dodal.

Policie nyní hledá možné svědky, jenž buď útok sami viděli, nebo jej zachytily palubní kamery jejich aut. Jako jedinou konkrétní stopu zatím policie bez dalších podrobností jmenovala graffiti na veřejných záchodcích nedaleko místa činu.

Mír v Severním Irsku je prioritou pro demokraty i republikány, řekl Biden v Belfastu

Evropa

Výběr článků

Načítám