Hlavní obsah

Muž si zabouchl klíče v rozpáleném autě, vevnitř zůstalo malé dítě

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banská Bystrica

Německý turista v pondělí na parkovišti v centru slovenského města Banská Bystrica nešťastnou náhodou zamkl vůz, v němž bylo jeho malé dítě. Klíče zůstaly vevnitř. Kolemjdoucí mu pomohli a přivolali hasiče a to pak následně odtahovou službu, která dítě vysvobodila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala televize Joj, otec usadil dítě do autosedačky, naložil nákup do kufru automobilu a omylem v něm nechal i klíče od vozu.

„Po uzavření kufru se auto automaticky zamklo a zoufalý otec se dítě marně snažil vysvobodit,“ uvedla televize. Auto stálo na přímém slunci a dítěti hrozilo přehřátí organismu i smrt.

Německému turistovi pomohli kolemjdoucí, kteří viděli zoufalého muže, jak se snaží dostat do auta. Přivolali hasiče a odtahovou službu. Ta nakonec auto po několika minutách otevřela.

Zasahující hasiči a pracovníci odtahové služby uvedli, že po celý čas sledovali reakce dítěte. Pokud by začalo plakat, byli připraveni okamžitě rozbít okno a dítě z přehřátého vozu vytáhnout.

V Banské Bystrici panovaly v pondělí teploty přes 30 stupňů. V autě na přímém slunci se teplota může vyšplhat po nějaké době i na 70 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám