Hlavní obsah

Miliardová loupež v drážďanské klenotnici: Policie zveřejnila portrét podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Drážďanská policie a prokuratura se domnívají, že na vyloupení drážďanské klenotnice se podílelo nejméně sedm osob. Vyplývá to podle nich z analýzy saského kriminálního úřadu a rozsáhlého vyhodnocení videomateriálu. Zveřejněn byl policejní portrét jednoho z podezřelých. Vyšetřovatelé mají rovněž bližší poznatky o automobilu, který byl při vloupání použit, informovala ve čtvrtek agentura DPA.

Foto: Saská policie

Portrét jednoho z podezřelých

Článek

Nová zjištění se týkají také automobilu pachatelů. Audi S6 loni v srpnu prodal soukromník neznámé osobě. Automobil si u prodávajícího v Magdeburgu vyzvedl přibližně 25letý muž. Vyšetřovatelé se domnívají, že tento muž byl skutečným kupcem a má co do činění s vloupáním do klenotnice. Proto zveřejnili jeho portrét.

Podívejte se na šperky, které zloději ukradli z klenotnice v Drážďanech

Evropa

Dva zloději loni v noci na 25. listopadu pronikli oknem do drážďanské klenotnice Zelená klenba, sekyrou rozbili ochranná skla a ukradli barokní šperky nevyčíslitelné hodnoty.

Při akci zřejmě použili zmíněné přebarvené Audi S-6, které bylo krátce po loupeži zapáleno v nedalekých podzemních garážích.

Miliardovou krádež v Drážďanech provedla čtveřice zlodějů

Evropa

Původně se uvádělo, že gang měl čtyři lidi, nyní má policie za to, že se jich na akci podílelo sedm.

Na dopadení pachatelů byla vypsána odměna 500 000 eur (asi 12,6 milionu korun).

Na zloděje z drážďanské klenotnice byla vypsána odměna

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám