Hlavní obsah

Luxusní vila milionáře a šéfa firmy Sennheiser lehla popelem po samovznícení akumulátoru

Isernhagen

V obci Isernhagen nedaleko německého Hannoveru hořela luxusní vila o obytné ploše 1600 metrů čtverečních 47letého německého milionáře Andrease Sennheisera. Ničivý oheň má na svědomí akumulátor od elektrokola, který se nabíjel a vznítil se, napsal ve čtvrtek server deníku Bild s odvoláním na informace hasičů.

Foto: Profimedia.cz

Andreas Sennheiser

Článek

Bylo pondělí krátce po šesté hodině ráno, když detektory kouře ve vile spustily poplach a probudily její obyvatele ze spánku. Požár vypukl v knihovně domu. Když dorazili hasiči, vila hořela a z velkého průčelí šlehaly plameny do metrové výšky. Opadávaly části fasády a bylo slyšet, jak praská a sype se sklo.

Poté, co se podařilo oheň uhasit, zjišťovala se příčina požáru. Vyšetřovatelé zjistili, že jí je samovznícení akumulátoru elektrokola, který byl zapojen v knihovně do nabíječky. Plameny se rychle šířily policemi s knihami a ničily také cenná umělecká díla. Zadní část domu je neobyvatelná. Policie odhaduje škodu na 1,5 milionu eur (36,5 milionu Kč).

V domě podle informací Bildu žije Sennheiserova osmačtyřicetiletá bývalá manželka se svým novým partnerem a dvě děti. Všichni stihli dům včas opustit. Andreas Sennheiser bydlí od rozchodu v domě v sousedním městě. Se svým bratrem jsou majiteli známé stejnojmenné společnosti, která vyrábí sluchátka, reproduktory, mikrofony, konferenční techniku a bezdrátovou přenosovou techniku. Firmu založil v roce 1945 Fritz Sennheiser, jeho vnuci Andreas a Daniel (48) řídí firmu v současnosti. Roční obrat firmy činí 760 milionů eur (18,5 miliardy Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám