Hlavní obsah

Loď se 166 zachráněnými migranty zakotvila na Sicílii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Loď italské neziskové organizace ResQ se 166 zachráněnými migranty dostala povolení zakotvit a dorazila do přístavu Augusta na Sicílii. Na Twitteru o tom informoval mluvčí Mezinárodní organizace pro migraci (IOM). Další loď Geo Barents humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF), která na palubě veze 322 migrantů, zatím na přidělení bezpečného přístavu čeká, uvedla agentura DPA.než loni.

Foto: Reuters

Zachránění migranti na Sicílii

Článek

Pro loď organizace ResQ se 166 zachráněnými jde o první dokončenou záchrannou misi. Plavidlo pod novým jménem ResQ People vyplulo tento měsíc na moře mezi Itálií a Libyí poprvé, předtím loď pod jménem Alan Kurdi provozovala německá organizace Sea-Eye.

Mise Lékařů bez hranic na Twitteru informovala, že v úterý při dvou záchranných misích pomohla více než 60 lidem včetně malých dětí a na palubě nyní veze celkem 322 migrantů. Od italských úřadů zatím povolení k zakotvení nedostala.

Počet migrantů, kteří letos připlouvají do Itálie, je ve srovnání s předchozím rokem dvojnásobný. Loni Itálie do půlky srpna registrovala na 15 500 utečenců, letos je to za stejné období skoro 34 000 uvedlo ministerstvo vnitra. Itálie je tak nejčastějším cílem pro migranty, kteří do Evropy míří přes Středozemní moře, do Španělska se letos takto dostalo něco přes 17 000 lidí. Při pokusu přeplout moře už od ledna zemřelo více než 1000 lidí, třikrát více

Reklama

Výběr článků

Načítám