Hlavní obsah

Lavina strhla v Tatrách skupinu horolezců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Vysokých Tatrách spadla v úterý lavina, která strhla skupinu horolezců ve Veverkově ledopádu. „Zasáhla několik lezců, ale masa sněhu naštěstí ani jednoho z nich zcela nezasypala. Zranění utrpěl jeden z nich,“ uvedla Horská záchranná služba (HZS) na sociální síti.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranná služba zasahuje u horolezců, které strhla lavinaVideo: Horská záchranná služba

 
Článek

Lavina se uvolnila ve Velké Studené dolině v masivu Slavkovského štítu. „Na místě se v tom čase nacházela skupina záchranářů HZS, kteří začali okamžitě místo prohledávat,“ konstatovali horští záchranáři.

Na místě ošetřili muže s podezřením na zranění hlavy, páteře a dalšími mnohačetnými zraněními. Pak ho transportovali na bezpečnější místo, protože nadále přetrvávalo nebezpečí uvolnění dalších lavin.

Foto: Horská záchranná služba

Lavina strhla horolezce v oblasti Veverkova ledopádu.

V místě zasahoval také záchranářský vrtulník, z něhož se pomocí navijáku spustil lékař. „Po nezbytných úkonech byli zraněný i lékař evakuováni z terénu. Při mezipřistání na heliportu ve Starém Smokovci byl zraněný přeložen na palubu vrtulníku a transportován do nemocnice v Popradě,“ uvedli horští záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám