Hlavní obsah

Kuchař kanibal dostal v Británii doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LEEDS

Na doživotí byl v pondělí odsouzen 36letý britský kuchař Anthony Morley, který zabil letos v dubnu v Leedsu svého o tři roky mladšího milence Damiana Oldfielda. Části jeho těla později snědl. Podle rozsudku nesmí o prominutí trestu žádat dříve než za třicet let.

Článek

Vysoký trest zdůvodnil soudce James Stewart tím, že šlo o jeden z nejhrůzostrašnějších případů vražd, o kterých rozhodoval.

Pachateli řekl: "Nejenže jste svou oběť zavraždil, když jste jí podřezal hrdlo a následně ještě ubodal, ale vy jste ji ještě rozřezal, uvařil a její část snědl.“ Z míst vyhrazených v soudní síni publiku se ozval bouřlivý aplaus provázený výkřiky "vrahu, vrahu".

„Před touto kauzou jsem si kanibalismus spojoval s dobou dávnou minulou, s vyprávěním o Robinsonu Crusoe, a ne s nynější dobou,“ dodal ještě soudce a případ shrnul slovy: „Dosáhl jste hlubin málokdy vídaných u našeho soudu“.

Morley, někdejší nositel titulu Mister Gay Spojeného království z roku 1993, vyslechl rozsudek se skloněnou hlavou. Morley se hájil tím, že si svůj čin nepamatuje.

Po vraždě usmažil kus stehna oběti

Oba se už nějakou dobu znali a měli spolu vztah. Morley v den vraždy letos v dubnu k sobě pozval Oldfielda, který prodával své fotografie do časopisu pro homosexuály Bent. Oba si dali schůzku v baru a pak zamířili do Morleyho bytu, kde Morley pro oba připravil večeři, po které skončili v posteli.

Druhý den ráno přišel Morley v zakrvácených šatech do obchodu v sousedství a chtěl žádal zavolat policii, protože prý zabil člověka, který se ho pokoušel znásilnit.

Policie v jeho bytě našla nahé Oldfieldovo tělo, z něhož chyběla část stehna. V kuchyni bylo šest kusů usmaženého lidského masa a další už částečně snědený. Morley si maso udělal s bylinkami na olivovém oleji.

Morley i před soudem trval na tom, že zabíjel ze strachu ze znásilnění. Uváděl navíc, že si z inkriminovaného večera nic nepamatuje.

"Díkybohu, že zločiny takového typu se stanou jen opravdu velmi zřídka. Nikdo z vyšetřovací týmu nikdy nic podobného neviděl," řekl policejní inspektor Scott Wood, který vedl vyšetřování případu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám