Hlavní obsah

Kontroly na hranicích s Německem nekončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo prodlužuje kontroly na hranicích s Českem o dalších 14 dnů. Naopak s rakouskou spolkovou zemí Tyrolskem je od 1. dubna ruší, sdělil německý ministr vnitra Horste Seehofer (CSU). Důvodem je epidemicky nestabilní situace v Česku.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr vnitra Horst Seehofer

Článek

Němečtí policisté na hranicích dohlížejí na dodržování karanténních opatření, která Spolková republika Německo uvalila na země považované za oblasti s výskytem nebezpečných mutací koronaviru. Na tomto seznamu bylo od 14. února do 27. března také Česko. Poté byla ČR „přeřazena” do kategorie „vysoce rizikové oblasti”.

Z těchto oblastí smí do Německa cestovat jen Němci, cizinci žijící trvale v Německu, nákladní dopravci či někteří pendleři, pokud se prokážou nanejvýš 48 hodin starým negativním testem na koronavirus. Všichni ostatní musejí do karantény.

Od neděle mohou Češi Německem projíždět do jiných států, i to bylo dosud zakázáno.

Kritériem pro označení oblasti za vysoce rizikovou je více než 200 nových případů na 100 tisíc obyvatel za sedmidenní období. A právě tento limit případů Česko výrazně překračuje. Podle portálu Corona in Zahlen vykazuje za sedm dní průměr 461,7 případu na 100 tisíc obyvatel. V Německu činí tato hodnota 135,2 případu, uvádí Institut Roberta Kocha, který je německým úřadem pro prevenci a potírání nemocí.

Reklama

Výběr článků

Načítám