Hlavní obsah

Keňský teenager přežil cestu do Maastrichtu v podvozku letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náctiletý Keňan přežil cestu v podvozku nákladního letounu mířícího z Londýna do nizozemského Maastrichtu. Šestnáctiletého mladíka objevili ve čtvrtek poté, co letadlo přistálo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Měl obrovské štěstí, že přežil,” citoval mluvčího letiště server Independent. Teplota v podvozku letounu podle něj mohla během letu klesnout až k minus 30 stupňům Celsia.

„Černí pasažéři v letadlech jsou neobvyklí, bohužel většina z nich cestu nepřežije,” dodal mluvčí letiště. Mimo kabinu jsou totiž kvůli vysoké nadmořské výšce velmi nízké teploty a také nedostatek kyslíku.

Letoun vystoupal do 6 kilometrů

Letoun Turkish Airlines, se kterým přiletěl černý pasažér, se pohyboval ve výšce necelých 6000 metrů. Mladík je nyní kvůli podchlazení v nemocnici, ale jinak je jeho zdravotní stav relativně dobrý.

Nizozemská policie nyní vyšetřuje, odkud původně letěl, a zaměří se na to, zda do jeho případu nejsou zapojeni pašeráci lidí. Existuje podezření, že už mohl přežít dřívější - a mnohem delší let - z keňského Nairobi na londýnské letiště Stansted se zastávkou v tureckém Istanbulu, napsal Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám